Квалификационна дейност 2022-2023 г.

Квалификационна дейност 2022-2023 г.

Обучение на педагогическия колектив на СУ "Антим I" на тема "Формиране на ключови умения за работа в екип" се проведе на 3 и 4.12.2022 г. в гр. Девин. Дейността е част плана за квалификационната дейност през учебната 2022/2023 г.

Обучението е реализирано с помощта на "Евроклас-консулт" ЕООД, гр. Пловдив.

Програмата дава задълбочени знания и формира водещи умения за работа в екип. Ефективността на всяка образователна институция зависи както от умението на педагогическите специалисти да работят в екип, така и от умението на лидерите да сформират подходящи работни екипи. Способността за работа в екип се превръща в ключово умение и условие за успешното координиране и гладкото протичане на работния процес.

В хода на обучението бяха разгледани конкретни казуси, касаещи институцията. Това допринесе за неговата полезност и приложимост.

⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐

Учениците от XII "а" клас изучават английска литература в профилирана подготовка. В Деня на Европа и ученическото самоуправление те представиха открит урок, който ни докосна до творчеството и житейския път на Натаниъл Хоторн и неговото произведение "Алената буква". Убедителни в изказванията си учениците пресъздадоха творческите трепети на автора, а часът беше вълнуващ и запомнящ се.
Поздравления за учениците и техния преподавател по английски език-Милена Дерменджиева.
⭐  ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐  

Във връзка с плана за квалификационната дейност на училището на 03.04. 2023 г. и на 05.04.2023 г. част от педагогическата колегия бе включена в онлайн обучение на тема „Как да имаме успешен прием I – VIII клас?“ Обучението бе организирано от преподаваме. бг с лектор Преслава Байчева.

⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐

На 17.06. 2023 г. по-голяма част от педагогическата колегия взе участие в онлайн обучението "Как да ангажираме учениците чрез проектно базирано обучение?".Обучението бе организирано от преподаваме.бг с лектор Мила Иванова. Кампаниите по прием на ученици в първи и в осми клас винаги са придружени с много въпроси – как да покажем, че сме училище, на което родителите и децата могат да се доверят; как да опишем  работата си по най-добрия  начин; как да планираме дейности по прием без това да наруши цялостния учебен процес в училище и др. Това обучение представи на едно място добри практики и много практични ресурси, които ще ни помогнат училището да е по-уверено в планирането на комуникационна кампания по прием в първи и/или осми клас.

⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   

 Успешна, ползотворна и полезна беше квалификацията на педагогическите специалисти на тема "STE(A)M – концепция и приложение в образованието", организирана от ръководството на училището и "Евроклас-Консулт".

Педагозите работиха с комплектите за класна стая "Arduino" и представиха успешни проекти с тях.
Това обучение показа, че екипът от специалисти ще се справи с предизвикателството да работи в нов, съвременен STEAM център, който предстои да бъде изграден в училище.
Поздравления за проявената активност на педагозите!
С благодарност за перфектната организация на г-жа Емилия Юрчиева-Директор на училището
 

 Повишаване квалификацията на педагогическите специалисти в СУ „ Антим I“:

  1. Дафинка Юрчиева – дипломирала се по специалността „Екология и опазване на екосистемите“ с квалификация „Еколог“, в ПУ „Паисий Хилендарски“.
  2. Катя Динчева – дипломирала се по специалността „Обучението по химия в училище“ с квалификация „Учител по Химия и ООС“, в ПУ „Паисий Хилендарски“.
  3. Придобили или повишили степен на ПКС:
    1. Емилия Башова – V ПКС
    2. Сашо Кънев - V ПКС
    3. Нина Мангарудова – IV ПКС
    4. Веселина Брънгова – IV ПК
    5. ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐