БДП

БДП

                         УЧЕБНА 2023-2024 Г.
 
16.11.2023 г. - ОБУЧЕНИЕ ПО МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕЛОСИПЕД В СУ "АНТИМ I"
 
Училищната комисия по Безопасност на движение по пътищата проведе обучение по майсторско управление на велосипед и организира състезание "Аз мога", в което четири отбора показаха своите знания и умения в организираните три кръга на състезанието-викторина, подреждане на пъзел и преминаване на препятствия на полигон от елементи, позиционирани на площадката по БДП в училищния двор.
Учениците показаха завидни умения и се справиха блестящо в надпреварата.
На първо място се класира отборът на VI клас, на второ място-отборът на VII клас, а на трето-отборът на V клас.
Всички състезатели получиха свидетелство за управление на велосипед, което показва високото ниво на тяхната подготовка и доброто познаване на правилата за пътна безопасност.
Поздравления за преподавателите Людмила Ефимова, Севдалина Хаджиева и Сашо Кънев, организирали тази вълнуваща надпревара!
 
*******************************************************************************************************************************************
 
20.11.2023 г. - БЕСЕДИ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ
 
По инициатива на старши комисар Цветан Цанков, директор на Окръжна дирекция на МВР-гр. Смолян, учениците от СУ "Антим I" в периода 20-24.11.2023 г. участват в беседи по пътна безопасност от служители на пътна и охранителна полиция.
В днешния ден с учениците от V и VI клас полицейски инспектор Еди Чаушев от РУ-Златоград коментира правилата за поведение на учениците като пешеходци, велосипедисти и пътници в МПС. Инспектор детска педагогическа стая Звездалин Караасенов пък говори за агресията и насилието сред децата, както и за безопасното сърфиране в интернет.
С дванадесетокласниците бяха дискутирани следните теми:
- разлика между наказателна и административно наказателна отговорност;
- правоспособност на водачите на МПС;
- техническа изправност и регистрация на МПС;
- управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества;
- рисково управление на МПС;
- използване на системи за обезопасяване;
- причини за възникване на пътно-транспортни произшествия и последици от тях;
- контролни точки и губене на правоспособност
Благодарим за полезната и актуална информация, която осигурява безопасността на антимовци!
Тя е мисия за всички нас!
*****************************************************************************************************************************************
Вълнуващ и емоционален беше проведеният на 16.02.2024 г. училищен кръг на Националното състезание по безопасност на движение по пътищата. В състезанието взеха участие ученици от първа възрастова група-V-VII клас и втора възрастова група - VIII-Х клас. Състезанието премина в два етапа-писмен тест (решаване на листовка) и практическа част-майсторско управление на велосипед при преодоляване на препятствия.
Най-добрите състезатели ще сформират училищните отбори за участие в общинския кръг.
Поздравления за учениците и организаторите на състезанието-членовете на вътрешноинституционалната комисия по БДП-Людмила Ефимова и Сашо Кънев.
*****************************************************************************************************************************************
Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнение на Секторната стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021-2030 г. на Министерството на образованието и науката.
Състезанието има за цел да подпомага възпитанието и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това. Независимо от акцента върху знанията и уменията по БДП чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие на учениците като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата.
На 15.03.2024 г. в СУ "Антим I" се проведе общинският кръг на състезанието. Участваха отбори от ОУ "Васил Левски", Златоград, СУ "Свети княз Борис I", с. Старцево, ОУ "Свети свети Кирил и Методий", с. Долен и СУ "Антим I", Златоград.
С участието си в писмен тест-решаване на листовка и практическа част за майсторско управление на велосипед, учениците показаха много добро познаване на правилата за безопасно движение на пътя.
Първото място в състезанието спечели отборът на СУ "Свети княз Борис I", с. Старцево, второто място е за ОУ "Васил Левски", Златоград и трето място-за СУ "Антим I", Златоград.
Желаем успех на победителите на областния кръг на състезанието! Поздравления за техния ментор-г-н Ясен Романов!
Поздравления за Вътрешноведомствената комисия по БДП на СУ "Антим I" за добрата организация на състезанието!
С благодарност към Общинската комисия по БДП за безпристрастното журиране, осигурените грамоти и прекрасните подаръци, които ще радват всеки участник-колоездач!

⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐  ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐   ⭐                                                                                              УЧЕБНА 2022-2023 Г.

СУ "АНТИМ I" С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА" 2022 г., МОДУЛ "ПЛОЩАДКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА"

Проектното предложение е разработено по Дейност 2. Осигуряване на външна и вътрешна площадка (подвижна зона) за обучение по безопасност на движението по пътищата в училище.

Училището разполага с модерно съвременно оборудване от светофар, стоп палки, сигнално-предпазни жилетки, комплект от различни пътни знаци, конуси, симулационни очила за алкохол, симулационни очила за наркотици, табла по БДП за различните класове, учебен велосипед и комплект инструменти за монтажно-демонтажни операции и ремонта му, детски каски за велосипедисти и програмируем учебен робот. Новите дейности по проекта ще допълнят и обогатят обучението, гарантиращо безопасна култура на пътя.

Поздравления за училищната комисия по БДП, разработила проектното предложение-Людмила Ефимова, Сашо Кънев, Йордан Динчев, както и на Ирина Бодурова-старши учител за включването й в екипа.

Успех при реализацията на проектните дейности!

https://www.sars.gov.bg/deinost-na-dabpd/interaktivni-uroci/?fbclid=IwAR1IpPQ5vxuQemqHQLdeY7OHLRb0PGFF4Gq5Jtp3BualECR5_NfyxyiSXn8

⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐

Външната площадка по Безопасност на движение по пътищата, реализирана по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" днес беше използвана за провеждане на тренинг между ученици от VI и ученици от XI клас. По-големите имаха възможност да демонстрират своите умения като показват наученото на по-малките по казуси, задавани от Александър Бодуров-Командир на отделение "Пътен контрол" при РУ-Златоград. Учениците получиха от него ценни знания за придвижването на кръстовище, за движението в затруднени зимни условия и за безопасността на пътя.
Поздравления за активността на учениците!
Поздравления и за дейностите, реализирани от Училищната комисия по БДП- Йордан Динчев, Сашо Кънев и Людмила Ефимова.
С благодарност към Районно полицейско управление Златоград-наши партньори в обучението по БДП!
⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐
Училищният кръг на Националното състезание по БДП, проведено в СУ "Антим I" изпълни училищния двор с емоции и удовлетворения. Представителите на отделните класове сформираха отбори, които решаваха листовки с въпроси, свързани с безопасността на пътя. Представители на отборите участваха в майсторско управление на велосипеди. Най-добрите от двете възрастови групи V-VII и VIII-X клас сформираха отборите за общинския кръг. Пожелаваме им успех!
Поздравления за училищната комисия по БДП, организатор на събитието-Людмила Ефимова, Сашо Кънев и Йордан Динчев.
⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐
 
 
 
⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐     ⭐
Националното състезание по безопасност на движението по пътищата има за цел да подпомага възпитанието и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това. Независимо от акцента върху знанията и уменията по БДП чрез състезанието се възпитават и качества от значение за общото личностно развитие на учениците като информираност, култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата.
На 27.02.2023 г. СУ "Антим I" беше домакин на общинския кръг на състезанието. В оспорвана надпревара между отборите на СУ "Свети княз Борис I"-с. Старцево, ОУ "Васил Левски"-Златоград, СУ "Антим I"-Златоград и ОУ "Свети свети Кирил и Методий"-с. Долен учениците демонстрираха знания при решаването на казуси в теоретичен тест и майсторско управление на велосипед.
Листовките за състезанието бяха изготвени от Красимира Бозова- главен експерт "Образование, здравеопазване и култура" в Община Златоград, съгласувани с Александър Бодуров-командир на отделение "Пътен контрол" при РУ на МВР-Златоград.
Състезанието протече под журирането на експерти от Общинската комисия по БДП с председател г-жа Елка Чаушева.
Община Златоград подари на участниците в състезанието красиви чантички за велосипед.
Участниците получиха грамоти от името на Кмета на Община Златоград-г-н Мирослав Янчев.
На първо място се класира отборът на СУ "Свети княз Борис I"-Старцево, който ще представи Община Златоград на областния кръг. Желаем им успех!
Учениците от втора възрастова група VIII-X клас при СУ "Антим I" нямаха конкурентен отбор от общината и те ще вземат участие в областния кръг на състезанието.
Поздравления за победителите, участниците и организаторите на състезанието!
 


Архив



Архив